Skip to content

Patnáct nejpodivnějších jídel z celého světa

Jídlo je nezbytnou součástí našeho života. Ne nadarmo se však říká, že jiný kraj má jiný mrav. Podobné je to i s jídlem. Nyní vám přinášíme seznam těch nejpodivnějších a nejnechutnějších pokrmů ze světových kuchyní.

Býčí penis – Pochoutka s údajnými afrodisiakálními účinky je častou položkou na menu restaurací v Číně. Podává se jak smažený, tak například jako součást polévky.

Casu Marzu – Sýrová delikatesa ze Sardínie. Jedná se o dobře známý sýr s červy, kteří v něm žijí a údajně mu svým působením v něm dodávají výjimečnou chuť. Samotní červi se ze sýru před konzumací neodstraňují, jsou nedílnou součástí tohoto pokrmu.

Stoleté Vejce – Stoleté vejce si už po staletí vychutnávají v číně. Jedná se o kachní nebo slepičí vejce naložené po několik měsíců ve speciálním láku, jehož součástí je čaj, sůl a mimo jiné také dřevěný popel.

Cuy – Pečené morče domácí. V některých částech světa, například v Peru, běžný pokrm, který se zde vaří již od nepaměti. Nejčastěji se morčata podávají pečená celá, podobně jako u nás kuře.

Netopýří polévka – Pochoutka známá nejvíce na ostrově Guam, kde kvůli ní byla zdejší populace netopýrů téměř vyhubena. Netopýří maso vylučuje při vaření pach podobný moči, chutí se však podobá kuřeti.

Haggis – Skotská národní pochoutka. Haggis je masový puding, jeho hlavní ingrediencí jsou drcené jehněčí vnitřnosti: játra, plíce a srdce. Mezi další přísady patří například cibule a tuk, vzniklá hmota se pak v celku vaří, nejčastěji zabalená v jehněčím žaludku.

Jell-O salad – Želé saláty patří mezi asi to nejstravitelnější na tomto seznamu. Kdysi se těšily velké oblibě v USA. Recept je jednoduchý, jedná se o kousky ovoce a zeleniny zalité v želé. Své období slávy už ale mají tyto saláty za sebou.

Kale Pache – Pod tímto názvem se skrývá tradiční Íránská polévka. Její hlavní ingrediencí je ovčí hlava, ze které se tento silný vývar připravuje. Hlavu často v hrnci doplňují také kopyta.

Kiviak – Kiviak je tradičním jídlem eskymáků. Připravuje se z drobných ptáků zvaných auks. Několik desítek, klidně i stovek těchto ptáků se zašije do tulení kůže a nechá se několik měsíců ležet bokem.

Ptáci tak uvnitř kůže začnou fermentovat. Kiviak se podává při zvláštních příležitostech.

Kumis – Tentokrát tu máme něco na zapití. Kumis je dodnes oblíbený nápoj z Asijských stepí. Jedná se o mléko klisny. To se vyznačuje obsahem cukru větším, než mají ostatní mléka, například kravské.

Slaná lékořice – Finská pochutina s příznačně slanou chutí. Svou osobitou chuť lékočice získává tak, že je dochucována chloridem amonným. Chutná zvláštně, mlsání slané lékořice je však prý návykové, a lidé jejímu kouzlu rychle propadají.

Myší víno – Myší víno je asi přesně tím, co se od něj dá čekat – Vínem z myší. Nápoj oblíbený v Koreji a Číně se skládá z pálenky doplněné o myší mláďata, ta mu údajně dávají nezaměnitelnou chuť a punc delikatesy.

Natto – Oblíbený snídaňový pokrm v Japonský, to je Natto. Jeho hlavní ingrediencí jsou sojové boby. Ty se nakládají ve specifické bakterii, díky které získávají specifickou, slizkou a lepkavou konzistenci.

Ovčí oční bulvy – Název nelže. Opravdu se nejedná o nic jiného, než ovčí oči. S touto pochoutkou se můžete setkat například v Mongolsku, kde se traduje, že skvěle léčí kocovinu. Podávají se ve sklenici s džusem.

Su Gallu – Tento sýr je jasným vítězem našeho seznamu, a to díky způsobu, jakým se vyrábí. Tato delikatesa ze Sardinie totiž ke svému vzniku vyžaduje notnou dávku krutosti. Sýr se totiž získává z jehňat.

Ta se nejprve napijí mléka od své matky, následně jsou zabita, a mléko, které vypila se v jejich žaludku ještě několik měsíců suší. Co uvnitř vznikne je sýr Su Gallu. )

Dobrou chuť.

Foto: quora.com
Právě v prodeji
reklama
Sdílej!
Komentáře
Další články z rubriky Zajímavosti
Zobrazit více …

Nenechte si ujít další zajímavé články

Funkce i design v kuchyni
rezidenceonline.cz

Funkce i design v kuchyni

Kuchyňské sestavy jsou v dnešní době variacemi na...
Odpad! A zase odpad! Kam s ním?
panidomu.cz

Odpad! A zase odpad! Kam s...

Už v dobách slavného fejetonu Jana Nerudy se řešila...
Rýže s kuřecím masem a mandlemi
tisicereceptu.cz

Rýže s kuřecím masem a...

Lehounká rýže v orientálním stylu, která skvěle voní...
Přijde svatba, nebo rozchod?
nasehvezdy.cz

Přijde svatba, nebo rozchod?

Vztahu herečky EVY...
Chybělo mu prý zázemí
skutecnepribehy.cz

Chybělo mu prý zázemí

Bývá bohužel celkem běžné, že si ženatý...
Tajný život Leonarda da Vinciho
enigmaplus.cz

Tajný život Leonarda da...

Leonardo da Vinci (1452-1519) byl výjimečnou a...
Má za hokejistu náhradu?
nasehvezdy.cz

Má za hokejistu náhradu?

Vypadá lépe než kdy...
Zlín: Baťa všude, kam se podíváš
epochanacestach.cz

Zlín: Baťa všude, kam se...

Východomoravská metropole...
Co je zač děsivá příšera Momo z Missouri?
epochalnisvet.cz

Co je zač děsivá příšera...

Drobounká dívenka jménem Doris myje v kuchyni...
Strojaři představili už 6. generaci studentské formule
21stoleti.cz

Strojaři představili už 6....

V předvečer dubajského EXPA, kde se závěrem...
Sothys Paris představil inovativní noční péči
iluxus.cz

Sothys Paris představil...

Nádherná a pružná pleť je nejlepším módním doplňkem ženy....
Krvavý dárek od duchovního
enigmaplus.cz

Krvavý dárek od duchovního

Přístavní město na pobřeží Tyrhénského moře...