Domů     Přišli lidé z vesmíru?
Přišli lidé z vesmíru?
27.6.2023
Podle řady teorií je velmi pravděpodobné, že lidé přiletěli na Zemi odjinud.

Kde se ve skutečnosti vyvinula lidská rasa? Pocházíme opravdu z jiného místa ve vesmíru, pravděpodobně z dosud neznámé planety s nízkou gravitací? Kde přesně ve vesmíru máme svůj domov?

Speciál SVĚTA NA DLANI vás zavede na dobrodružnou cestu vesmírem i historií naší planety, aby na tyto otázky odpověděl.

Jsme na této planetě mimozemšťané? Přicestovalo lidstvo na Zemi ve vesmírných lodích?

Přesně toto tvrdí přední americký enviromentalista Ellis Silver, který k této provokativní teorii, že lidský domov není na této planetě, shromáždil mnoho pádných vědeckých argumentů.

Silver je přesvědčen, že s největší pravděpodobností pocházíme z planety s nízkou gravitací.

Proč nejíme syrové maso

Předpokládá se, že lidé jsou nejdokonaleji vyvinutým živočišným druhem planety, přesto jsme pro život na ní překvapivě špatně vybaveni. „Země lidským životním potřebám docela vyhovuje – ale není pro ně ideální,“ popisuje Ellis Silver.

Škodí nám sluneční záření, nechutná nám syrová potrava běžně se vyskytující v přírodě. „Země přibližně splňuje naše požadavky jako živočišného druhu, ale pravděpodobně ne až tak dobře, jak si ten, kdo nás sem přivedl, zpočátku myslel,“ dodává.

Nepřátelské prostředí planety Země

Všechna zvířata na Zemi se podle Ellise Silvera mohou bez problémů vyhřívat na Slunci, jak dlouho se jim jen chce – klidně celé dny. A člověk? Stačí pár hodin na sluníčku a skončí spálený, možná i s vážnými následky na kůži.

Podobně se nemůžeme podívat přímo do Slunce, aniž by nás tento pohled bolestivě neoslnil. Zvířata s tím přitom nemají větší potíže.

Podle evoluční teorie jsme se na Zemi přirozeně vyvinuli. Proč nám ale tolik podmínek naší planety nevyhovuje?
Podle evoluční teorie jsme se na Zemi přirozeně vyvinuli. Proč nám ale tolik podmínek naší planety nevyhovuje?

Na jakou gravitací je člověk zvyklý?

Naše vzpřímená páteř se potýká s tolika problémy, že to skoro vypadá, jako by náš druh vznikl na planetě s výrazně nižší gravitací. Podivná je podle Ellise Silvera i skutečnost, jak velké máme hlavy v poměru k tělu, a to obzvláště v dětském věku.

Způsobují poměrně zásadní problémy při porodu – a to takové, že až do 20. století byla smrt při porodu vůbec nejčastější příčinou ženského úmrtí. Opravdu by příroda vytvořila takto neefektivní mechanismus?

Odkud se vzaly naše mimozemské geny

Dalším Silverovým argumentem je počet chromozomů, který my lidé máme – ten se také liší od ostatních tvorů na Zemi.

Upozorňuje i na fakt, že přes sebevětší snahu paleontologů se dodnes nepodařilo najít „chybějící článek“ – tedy přechodný druh mezi pravěkými opicemi a dnešním člověkem.

„Výzkum vědců zabývajících se mimozemskou tématikou předpokládá, že v lidské DNA se nacházejí geny více než 20 mimozemských civilizací,“ uvádí dále Ellis Silver.

Tito vědci podle něj navazují na práci britského molekulárního biologa a nositele Nobelovy ceny Francise Cricka (1916-2004).

Jedním z argumentů jsou i zvláštnosti v lidské DNA.
Jedním z argumentů jsou i zvláštnosti v lidské DNA.

Najděte alespoň jednoho zdravého člověka!

Lidská rasa má podle závěrů těchto vědců některé zvláštní znaky, které zcela jistě nepocházejí z tohoto světa. Naše tělo proto nemůže ve stávajících pozemských podmínkách fungovat bezchybně. „Na celé Zemi neexistuje jediný stoprocentně zdravý člověk.

Všichni jsme chronicky nemocní,“ tvrdí Ellis Silver. „Pokud dokážete najít aspoň jednoho člověka, který je na 100 % fit, zdravý a netrpí vůbec žádnými potížemi nebo postižením, budu nanejvýš překvapen – já sám jsem nikoho takového nenašel,“ dodává Silver.

Proč netrvá den 25 hodin?

Vědci zabývající se výzkumem spánku potvrdili, že mnoho našich problémů pramení z nastavení vnitřních tělesných hodin lidského těla na den trvající 25 hodin. Jenže pozemský den trvá pouze 24 hodin.

A neplatí to jen pro nedávnou minulost, tyto faktory lze vystopovat až k počátku lidstva na Zemi. Na tom se shodují i biologové, ti však nesdílejí Silverovu tezi, že jsme se vyvinuli na planetě, kde den trvá o hodinu déle než na Zemi.

Co když jsme byli odvrženi z naší domovské planety? Může to být nějaká forma trestu?
Co když jsme byli odvrženi z naší domovské planety? Může to být nějaká forma trestu?

Proč je ráj na nebesích

Oporu hledá Ellis Silver i v lidské psychice. Překvapivě mnoho lidí podle něj cítí, že „sem nepatří“. Pocit nepatřičnosti, výjimečnosti a toho, že jsme „jiní“, spojuje podle něj všechny civilizace.

Silver se domnívá, že tento pocit odrážejí i všechna náboženství a dokonce i představa o posmrtném životě: v drtivé většině kultur se člověk po smrti vrací do nebe nebo do ráje, tedy vzhůru směrem k nekonečnému vesmíru.

Vězeňská planeta pro agresivní humanoidy

Lidé podle Ellise Silvera přiletěli z hvězdného systému Alfa Centauri, který je naší sluneční soustavě nejblíže. Vědec věří, že dnešní člověk se na Zemi dostal až někdy mezi 200 000–60 000 roky.

Popisuje Zemi jako vězeňskou planetu, kde jsou přirozeně agresivní druhy, jako jsme my, odsouzeny žít, dokud se nenaučí správnému chování. A pokud jsme sem nepřiletěli ve vesmírných lodích, nabízí Ellis Silver ještě jednu hypotézu:

v tom případě zde museli být naši dávní předkové zkříženi s jinými mimozemskými druhy, a tak vznikl moderní člověk.

Foto: shutterstock
Související články
Záhady a tajemství
Hrad Bítov, místo paranormálních jevů
Umístění stavby impozantního středověkého hradu Bítov nebylo velice pravděpodobně vůbec náhodné. Pod tímto malebným šlechtickým sídlem se prý totiž křižují dvě silné linie zemské energetické mřížky… Brána do jiné dimenze? Zdejší energie zde pak údajně způsobuje skutečně zvláštní úkazy… Jeden z nejsilnějších proudů místní energie se v minulosti měl snad nacházet ještě kdesi mimo vlastní […]
Záhady a tajemství
Michail Jefremov: Neřízená střela na čtyřech kolech
Když v roce 2007 získává prestižní cenu Zlatý lev na Mezinárodním filmovém festivalu v Benátkách ruský film režiséra Nikity Michalkova Dvanáct, je to mimo jiné i zásluhou výkonu jednoho z jeho aktérů, herce a zasloužilého umělce Michaila Jefremova (*1963). Ten má ovšem kromě toho na svém kontě desítky dalších filmů a televizních seriálů a patří […]
Záhady a tajemství
Mandragora: Skutečně odkrývá poklady a navrací mládí?
Mandragora neboli v českém jazyce pokřín obecný je bylina známá již od nejstarších dob. Této jedovaté rostlině se daří zejména ve středomořské oblasti, není tedy divu, že ji znali už ve starověkém Egyptě či Palestině. Byla velmi pravděpodobně známa jako opojný prostředek i lék. Dobře o ní věděl například středověký perský filozof a lékař Avicenna […]
Záhady a tajemství
Chození po ohni: Superschopnost pro každého, nebo podvod?
„To je jen podsvícený diodama, není to horký,“ říká jeden z kluků tlačících se u monitoru. „Mají krém s nanotechnologií, maže se na chodidla,“ oponuje další. Na obrazovce běží video s přechodem po žhavých uhlících. Je to podvod? Nebo to vážně jde?    Amerika, Čína, tropické ostrovy… Odkazy na přechody rozžhaveného uhlí najdeme rozesety v […]
reklama
svět zločinu
Slavný moderátor Wallace Souza: Vraždy v zájmu sledovanosti
Každý týden usedají před obrazovku statisíce brazilských diváků, aby sledovaly nejoblíbenější pořad o kriminalitě. Jmenuje se Canal livre a vysílá se už dvacet let. A jeho moderátor, ten ví o zločinu snad všechno. Možná až moc…   Není divu, že moderátor Wallace Souza (1958-2010) je v kriminalistice tak kovaný. Vždyť býval policistou, a kdyby nebyl […]
Temné stránky Rolfa Harrise: Oblíbený bavič a jeho zneužití důvěry
Rolf Harris, australský rodák, byl jednou z nejznámějších osobností britské zábavní scény. Jako zpěvák, bavič a malíř získal popularitu díky svým dětským pořadům na BBC, hitům jako „Tie Me Kangaroo Down“ a dokonce vytvořil oficiální portrét královny Alžběty II. pod záštitou Buckinghamského paláce. Za lesklým veřejným obrazem se však skrýval muž s pedofilními sklony, který […]
Simona Monyová: Manželství ukončené šesti ranami nožem
Záchranka má toho dne naspěch. Jede k pobodanému muži a ženě. I když jsou lékaři na místě za několik minut, nedokážou už pacientce pomoci. Její od skla pořezaný muž ještě na zdravotníky křičí: „Na mě se vykašlete, hlavně zachraňte ji!“ Záchranáři nevědí, že mrtvá je slavná spisovatelka dámských knížek, a že v péči mají i jejího […]
Bankovní loupež bez jediného výstřelu
Je deštivý nedělní večer. Na dveře domu bankovního úředníka Chrise Warda zabuší policisté. „Co se děje?“ vykoukne Ward ze dveří. Není gangster ani podvodník, uniformovaných mužů se nebojí. Ale měl by, protože na něj vzápětí míří zbraň. „Chcete ještě někdy vidět svou rodinu živou? Tak nás teď budete na slovo poslouchat.“  Nasednou do automobilu a […]
reklama
historie
Věra Čáslavská: Tragédie slavné rodiny
Tragédie se bohužel nevyhýbají nikomu z nás. Platí to i o slavných rodinách umělců, vědců a sportovců. Ani zlaté medaile z olympiád a mistrovství světa nikomu nezaručují domácí štěstí.  V lepších případech to končí rozvodem, v těch horších se neshody kupí i po rozvodu. A někdy může dojít i k násilí a smrti někoho z […]
100leté výročí lázeňského speciálu: Nebeský frmol Praha – Mariánky
82 434 kilometrů. Přesně tolik nalétají letouny vtipně přezdívané lázeňské speciály. Dnes trochu nepředstavitelně létají dvakrát za den dva na trase Praha – Mariánské lázně!    V průběhu roku 1924 se v Aero, jednom z nejstarších leteckých výrobců na světě, rozběhla výroba letounu A-22, který byl využívaný jako poštovní a dopravní letoun. V letech 1925 […]
Plastická chirurgie a váleční veteráni
Těžké dělostřelectvo a kulomety způsobují zranění dosud nevídaná. Šrapnely odtrhávají kusy tváře. Jedovaté plyny poškozují tkáně. I „obyčejný“ požár nadělá pořádnou paseku… Zdá se, že osudem znetvořených vojáků je dožít v ústraní a zahalení. Pak ale přichází lékař, který jim navrátí naději. Objev anestezie, sepse a dezinfekce v 19. století spustily skutečný rozvoj v oblasti plastické chirurgie. Tohle […]
Kolt: Kdo sestrojil nejlepšího přítele kovbojů i zlatokopů?
Osobní zbraň v dnešní době není vůbec žádná novinka. Ale již v 16. století bylo možné vlastnit malou mušketu. Nepatřila však ještě k příliš spolehlivým střelným zbraním a její nabíjení bylo zdlouhavé. První skutečně účinná malá zbraň vzniká až v Americe v 19. století. Otec všech pistolníků? Její vynálezce Samuel Colt (1814-1862) se o vědecké […]
Nenechte si ujít další zajímavé články
Obraz plačící chlapec: Proč nikdy neshoří?
epochalnisvet.cz
Obraz plačící chlapec: Proč nikdy neshoří?
Jako nejprokletější obraz na světě bývá označován Plačící chlapec. Údajně je na něm dítě, jehož rodiče zemřeli při požáru a ono pak proklelo každé místo, kde se nacházelo. Jakékoliv jeho zpodobnění má nosit smůlu a domy, v nichž se obraz objeví údajně často shoří na popel. Podle zpráv hasičů ale samotný obraz neshoří nikdy. Má
Ve snech se mi zjevila tragédie
skutecnepribehy.cz
Ve snech se mi zjevila tragédie
Opakovaně se mi zdál děsivý sen. Budila jsem se zpocená hrůzou, a tak jsem musela jeho významu přijít na kloub. Děsivý sen se mi pravidelně vracel a já se budila se srdcem v krku a zpocená hrůzou. Noční můry jsem mívala pravidelně při každém úplňku! Už jsem z toho byla zoufalá. Nevěděla jsem, jestli mám
VETERÁNI NA ZÁMKU
epochanacestach.cz
VETERÁNI NA ZÁMKU
Zámek Nelahozeves připravil další setkání fanoušků historických vozidel. Automobily, motorky, bicykly, vojenská a hasičská technika a jiné stroje do r. v. 1990. Plánovaný program akce: 🛞 08:00 – 10:00 příjezd a registrace účastníků 🛞 10:30 – 10:45 přivítání účastníků a návštěvníků panem Lobkowiczem 🛞 10:00 – 15:00 prohlídky zámku zdarma pro
Ruiny hradu Cvilín, svědkové zákeřné vraždy?
enigmaplus.cz
Ruiny hradu Cvilín, svědkové zákeřné vraždy?
Zříceninu hradu Cvilín najdeme jihovýchodně od hornoslezského města Krnov. Tajemné pozůstatky starobylého hradu se nad řekou Opavicí tyčí již od dávných dob [gallery ids="140530,140531,140529"] P
Banánový koláč
tisicereceptu.cz
Banánový koláč
Tento lahůdkový koláč můžete připravit i do chlebíčkové formy. Na vysypání formy se dá použít mletý kokos, mleté ořechy i strouhanka. Ingredience 4 vejce 200 g moučkového cukru 1 banán 2 lžíc
Moore chce všem vytřít zrak! Tak nestárne
nasehvezdy.cz
Moore chce všem vytřít zrak! Tak nestárne
Herečka Demi Moore (61) ve svém věku vypadá fantasticky a také si na tom zakládá. Mnozí však pochybují, že by měla tak dobré geny, a její dokonalost přisuzují spíše návštěvám kliniky plastické chiru
De Gaulleova neteř byla pro Němce cenné rukojmí
historyplus.cz
De Gaulleova neteř byla pro Němce cenné rukojmí
Už je to tady. Vyvolávají jména vězňů do transportu do lágru. Když zazní jméno Geneviève de Gaulleová, začnou ostatní internovaní tleskat. Aspoň malé pohlazení na duši pro mladou ženu před cestou do Ravensbrücku.   Ví, že ten aplaus nepatří jen jí, ale hlavně jejímu milovanému strýci. Jistě by na ni byl hrdý, nejen za činnost
Moderní rezidence u rovníku
rezidenceonline.cz
Moderní rezidence u rovníku
Rezidence vznikla v rovníkovém Ekvádoru. Betonová stavba rozvržená do tvaru písmene T působí přes svou masivní konstrukci příjemně svěžím, elegantním a odlehčeným dojmem. Tři podlaží, tři obytná kř
Nechtěný pozůstatek zimy: Plíseň v bytě
panidomu.cz
Nechtěný pozůstatek zimy: Plíseň v bytě
Nejlepší obranou proti plísním je sucho. To ale dost dobře není možné udržet v koupelnách ani kuchyních, navíc po zimě, kdy jsme tolik nevětrali. Pára vzniká při vaření, praní, sušení a sprchování. Pokud ji včas neodsajete digestoří a ani řádně neodvětráte, kondenzuje na zdech a posléze se do nich vsakuje. Pak už není daleko k
Mühle Glashütte se prezentuje novou linií hodinek Sportivo
iluxus.cz
Mühle Glashütte se prezentuje novou linií hodinek Sportivo
Jak hodinářský web Chronoblog uvedl, tak je veřejně známo, že Thilo Mühle, generální ředitel saské společnosti Mühle Glashütte, a jeho syn Dustin jsou zapálení sportovci. Thilo je nadšeným cyklistou a
Zvláštní populace hadů, která zvládá herecké výkony
21stoleti.cz
Zvláštní populace hadů, která zvládá herecké výkony
Pokud se had stane obětí útoku, obvykle volí dvě strategie; buď reaguje protiútokem nebo útěkem. A pak jsou tu ještě užovky z ostrova Golem Grad v Severní Makedonii. Ti v případě ohrožení předvedou he
Jak jsem začala věřit na minulé životy?
nejsemsama.cz
Jak jsem začala věřit na minulé životy?
K takovým věcem jsem byla vždycky nedůvěřivá. Lidé si dokážou hrozně vymýšlet! Pak ale přišel ten zvláštní zážitek, který mě přesvědčil. V y, kdo se zajímáte o minulé životy, určitě tu knihu dobře znáte. Jmenuje se Život po životě a napsal ji dr. Moody. Když se mi dostala do rukou, tak jsem na karmu a nějaké minulé či budoucí životy