Domů     Nebaví vás chodit do práce? Zkuste 8 zaměstnání z říše snů
Nebaví vás chodit do práce? Zkuste 8 zaměstnání z říše snů
14.8.2018

Máte pocit, že v kanceláři už nevydržíte ani o minutu déle? Že dalšímu protivnému zákazníkovi už opravdu řeknete, ať jde do háje? Proč nezkusit dělat něco jiného? Můžete totiž být placeni i za to, že se klouzáte na tobogánu či spíte v luxusních postelích. Jak vypadají nejlepší zaměstnání na světě?

Správce exotického ostrova

Na kolik si přijdete?: až 400 000 měsíčně

Představte si, že podepíšete smlouvu, která vás zavazuje k tomu, že celých 6 měsíců strávíte v luxusní vile na exotickém ostrově a ještě si přijdete v přepočtu na zhruba 2,5 milionu korun.

Není divu, že tenhle kontrakt byl vyhlášen nejlepším zaměstnáním na světě.

Získal jej v roce 2009 34letý Brit Ben Southall od australské agentury, napomáhající rozvoji cestovního ruchu v Austrálii.

Asi nepřekvapí, že o tuhle práci byl neuvěřitelný zájem. Brit musel při vstupních pohovorech porazit 35 000 uchazečů z celého světa.

Půl roku pak strávil ve vile s bazénem na ostrově Hamilton a jeho úkolem bylo psát blog o tom, jak si užívá potápění, relax v lázních či grill na pláži.

Ben Southall musel porazil 35 000 dalších uchazečů.
Ben Southall musel porazil 35 000 dalších uchazečů.

Chůva medvídků panda

Na kolik si přijdete?: až 64 000 měsíčně

Připadají vám medvídci panda roztomilí? Chtěli byste si s nějakým pohrát, pohladit jej či nakrmit? Pak je tohle práce přesně pro vás.

Centrum pro výzkum a ochranu pandy velké v Číně totiž občas vypíše výběrové řízení, ve kterém hledá zájemce na místa ošetřovatelů těchto vzácných medvědů. Nebojte se, nemusíte být přitom biolog, nebo zoolog.

Vaším úkolem bude udržovat pandy po 365 dní v roce v dobrém rozmaru a spokojenosti. To znamená, hlavně si s nimi hrát a dohlédnout na to, aby jim nic nechybělo. Centrum navíc zájemcům platí cestovné, stravu a ještě nabízí roční plat 32 tisíc dolarů. A to není nijak málo na to, že si hrajete s medvědy.

Hlavní náplní práce je, aby se panda cítila dobře.
Hlavní náplní práce je, aby se panda cítila dobře.

Testovač luxusních postelí

Na kolik si přijdete?: 38 600 za měsíc

Musíte mít trochu štěstí, ale narazit můžete i na zaměstnání, které od vás nevyžaduje nic příjemnějšího, než trávit noci v nejluxusnějších postelích.

V roce 2009 získala přesně takový kontrakt 22letá britská studentka Roisin Madigan od firmy specializující se na výrobu zakázkových lůžek.

Jejím úkolem bylo celý měsíc spát v postelích vyrobených pro slavný Hotel Savoy a pak přesně popsat, jaký má z lůžek pocit. Za svůj měsíční výzkum pohodlného spánku dostala zhruba 1000 liber.

I v tomto případě však musíte nejdřív uspět v davu zájemců, podle šéfa firmy se jich jen během prvních dvou dnů přihlásilo 600. I tak se to ale určitě vyplatilo zkusit.

Není to práce snů, testovat luxusní postele?
Není to práce snů, testovat luxusní postele?

Ochutnávač čokolády

Na kolik si přijdete?: až 90 000 měsíčně

Je čokoláda vaší slabostí a máte pocit, že se jí snad nikdy nepřejíte? Proč tedy nezkusíte štěstí jako ochutnavač čokolády. Pokud zaměstnavatele přesvědčíte dostatečným rozsahem chutí a také vybraným čichem, nemusíte mít ani žádné speciální vzdělání.

Příkladem je třeba Američanka Jennifer Koenová, která pracuje jako ochutnavačka čokolády pro společnost Godiva. Přihlásila se jako naprostá amatérka a po odborném proškolení dostala práci, která trvá zhruba hodinu denně a ochutná při ní v průměru tři vzorky.

Musí přitom popsat jejich vzhled, barvu, konzistenci, vůni a konečně chuť.  Za 45 000 dolarů na rok je to rozhodně práce snů.

Ochutnávač čokolády testuje především vzhled, barvu a hlavně chuť.
Ochutnávač čokolády testuje především vzhled, barvu a hlavně chuť.

Falešný ředitel

Na kolik si přijdete?: až 25 000 za týden

Líbilo by se vám chodit v obleku, mít důležitou funkci ve velké firmě a přitom vlastně nic nedělat? Není problém! Tedy, jedna malá komplikace tu je. Musíte kvůli tomu odletět do Číny.

Tam totiž firmy najímají bělošské muže, aby dodávali čínským společnostem punc mezinárodního věhlasu a serióznosti. Stačí, když máte svůj oblek, umíte mluvit anglicky a působíte dostatečně reprezentativně.

Obvykle pak jeden týden v měsíci chodíte na bankety, potřásáte si rukou se zaměstnanci a odpočíváte v kanceláři. Za tuhle práci pak můžete dostat i tisíc dolarů a další měsíc vás může najmout jiná firma, abyste si na týden zahráli na top manažera.

Odborník přes vodní skluzavky

Na kolik si přijdete?: až 60 000 měsíčně

Nikdo z nás by asi nevěřil, že za něco takového vůbec můžete dostat zaplaceno, ale opravdu můžete. A pokud se vám podaří uspět mezi 2000 uchazeči stejně jako britskému studentovi Sebu Smithovi, můžete se stát odborníkem přes skluzavky. Co to obnáší?

Smith musel rok strávit tím, že se klouzal na skluzavkách v resortech cestovní agentury First Choice Holidays. Společnost má střediska například na Malorce, v Egyptě či Turecku.

Cestovní výdaje měl Smith samozřejmě hrazené firmou a po půl roce měl nárok na týdenní dovolenou pro dva, v některém z vybraných vodních parků. Mimo to si testováním skluzavek za rok vydělal 30 tisíc dolarů.

Seb Smith musel skluzavky testovat po celý rok.
Seb Smith musel skluzavky testovat po celý rok.

Malá mořská víla

Na kolik si přijdete?: až 40 000 měsíčně

Pokud jste pohledná žena a umíte dobře plavat, můžete zkusit štěstí ve světě jako profesionální mořská víla. Čas budete trávit v nádržích s exotickou mořskou faunou a zaručujeme vám, že z vás nespustí oči nejen děti ale také mužská část publika.

Mořské víly se totiž před vystoupením převlékají do speciálního kostýmu s ploutví, který těsně obepíná obě nohy a končí u pasu. Důležité pak je, umět zadržet dech na dostatečně dlouhou dobu.

Kolik si vyděláte, pak záleží na tom, zda dostanete smlouvu u zábavního parku, nebo se necháte najímat pouze na konkrétní vystoupení. Nejčastěji pak mořské víly najímají vodní parky v USA a v Asii.

Práce mořské víly je oblíbená především v USA a Asii.
Práce mořské víly je oblíbená především v USA a Asii.

Profesionální poustevník

Na kolik si přijdete?: až 30 000 měsíčně

Jste už vyčerpaní z neustálého shonu ve městě, z neustávajícího pracovního stresu či z nepříjemných zákazníků? Pokud máte zároveň sklony k filosofování, zkuste se ucházet o místo profesionálního poustevníka.

Jednoho takového hledali například ve švýcarském městečku Solothurn. V okolních kopcích stojí totiž na oblíbeném poutním místě dvě kaple a poustevna v podobě chatky vytesané do skály.

Poustevníci tu prý žili už od 15. století a vy se k této tradici můžete přidat. Očekává se přitom, že budete naslouchat lidem, kteří za vámi do poustevny přijdou a za 1000 dolarů na měsíc je obdaříte i nějakou tou radou do života.

Foto: Shutterstock.com, Wikimedia.org
Související články
Lifestyle
Oplétačky se zákonem těch nejslavnějších herců světa
Na stříbrném plátně či na obrazovce je obdivujeme i ve chvílích, kdy jim scénář předepíše dělat potíže, nechat se zatknout, nebo dokonce odsoudit. Jenže některé z filmových hvězd tohle zažívají na vlastní kůži i v civilním životě.   Ani největší sláva, vydělané miliony či hvězdy na chodníku slávy nejsou zárukou spořádaného života. Občas možná strážci […]
Lifestyle
Brian Jones: Zakladatel a sólový kytarista kapely The Rolling Stones utonul v bazénu
Brian Jones pochází z dobře situované anglické rodiny. Jeho matka Louisa je učitelkou hry na klavír a jeho otec, i když povoláním letecký inženýr, hraje velmi dobře na klavír i varhany a vede pěvecký sbor v místním kostele. Brian hraje na klarinet a ve čtrnácti letech se stává prvním klarinetistou školního orchestru. V roce 1957 […]
Lifestyle
Kariéra Brittany Murphy: Strmý vzestup a tragický pád
V životě Brittany Murphy, oblíbené americké herečky a zpěvačky, nebyl nikdy nedostatek energie a vášně. Narodila se 10. listopadu 1977 v Atlantě ve státě Georgie a svými talenty si rychle získala pozornost nejen Hollywoodu, ale i milionů fanoušků po celém světě. Její kariéra se rychle rozvíjela, ale tragický konec přišel až příliš brzy. Smrt ve […]
Lifestyle
Hugh Grant, Eddie Murphy a Jerry Sandusky: Tři skandály slavných celebrit
Hollywoodské celebrity nejsou imunní vůči skandálům, které mohou zničit kariéru nebo osobní život. Hugh Grant, Eddie Murphy a Jerry Sandusky jsou příklady toho, jak se veřejné skandály mohou dotknout lidí z různých profesí. Hugh Grant byl v roce 1995 přistižen kalifornskou policií v autě s prostitutkou Divine Brownovou. Až po letech přiznal, že k tomuto […]
reklama
lifestyle
Christian Slater: Od divokých skandálů k střízlivosti
Christian Slater, americký herec známý svými rolemi ve filmech jako „Robin Hood: Král zbojníků“ nebo „Jméno růže“, byl kdysi synonymem pro bouřlivé večírky, drogy a skandály. V 90. letech 20. století se jeho kariéra stala stejně známou pro skandály jako pro filmové úspěchy. Sexuální obtěžování, konflikty s policií, a dokonce i útoky na přítelkyni byly […]
Měsíc lidem skutečně prospívá…
Již římský císař Tiberius si údajně nechával stříhat vlasy jen v dorůstající fázi Měsíce. Předcházel tak prý vypadávání vlasů a urychloval jejich růst… Skutečně je náš souputník Měsíc pro život důležitý? Bohatší úroda Na základě „měsíční teorie“ je kupříkladu dřevo stromů kácených v zimě před úplňkem skutečně prokazatelně kvalitnější a výsev semen ve správné měsíční […]
Nestihl dotančit k poslednímu vystoupení
Byl ikonou i kontroverzní osobností. Z Michaela Jacksona si lidé už za jeho života dělali legraci, že se „rozpadá“. Přesto byla jeho smrt šokem pro celý svět.   Čtvrtek 25. června 2009, 14.26 hodin v USA. Tehdy se spolu se srdcem popového krále zastavil svět milionům jeho fanoušků po celém světě. I když bylo evidentní, […]
Jim Morrison: Básník rockerem, prokletý idol s tragickým koncem
Jim Morrison, básník, textař, zpěvák a frontman legendárních The Doors. Jeho extatická vystoupení, provokativní texty a rebelský životní styl uchvátily miliony fanoušků. Ale stín závislostí a temných myšlenek ho pronásledoval. Ve věku 27 let se stal další obětí „Klubu 27“, prokletého spolku slavných hudebníků, kteří zemřeli na vrcholu své kariéry.   Když umírá Brian Jones […]
reklama
záhady a tajemství
Hrad Bítov, místo paranormálních jevů
Umístění stavby impozantního středověkého hradu Bítov nebylo velice pravděpodobně vůbec náhodné. Pod tímto malebným šlechtickým sídlem se prý totiž křižují dvě silné linie zemské energetické mřížky… Brána do jiné dimenze? Zdejší energie zde pak údajně způsobuje skutečně zvláštní úkazy… Jeden z nejsilnějších proudů místní energie se v minulosti měl snad nacházet ještě kdesi mimo vlastní […]
Michail Jefremov: Neřízená střela na čtyřech kolech
Když v roce 2007 získává prestižní cenu Zlatý lev na Mezinárodním filmovém festivalu v Benátkách ruský film režiséra Nikity Michalkova Dvanáct, je to mimo jiné i zásluhou výkonu jednoho z jeho aktérů, herce a zasloužilého umělce Michaila Jefremova (*1963). Ten má ovšem kromě toho na svém kontě desítky dalších filmů a televizních seriálů a patří […]
Mandragora: Skutečně odkrývá poklady a navrací mládí?
Mandragora neboli v českém jazyce pokřín obecný je bylina známá již od nejstarších dob. Této jedovaté rostlině se daří zejména ve středomořské oblasti, není tedy divu, že ji znali už ve starověkém Egyptě či Palestině. Byla velmi pravděpodobně známa jako opojný prostředek i lék. Dobře o ní věděl například středověký perský filozof a lékař Avicenna […]
Chození po ohni: Superschopnost pro každého, nebo podvod?
„To je jen podsvícený diodama, není to horký,“ říká jeden z kluků tlačících se u monitoru. „Mají krém s nanotechnologií, maže se na chodidla,“ oponuje další. Na obrazovce běží video s přechodem po žhavých uhlících. Je to podvod? Nebo to vážně jde?    Amerika, Čína, tropické ostrovy… Odkazy na přechody rozžhaveného uhlí najdeme rozesety v […]
Nenechte si ujít další zajímavé články
Je Lewandowská zamilovaná do kolegy?
nasehvezdy.cz
Je Lewandowská zamilovaná do kolegy?
Je to jen pár týdnů,  co se herečka ze seriálu Zlatá labuť Simona Lewandowská (24) objevila poprvé ruku v ruce na veřejnosti s partnerem Goranem Maiellem (24), kterého známe ze seriálu ZOO. Mnozí to
Svatovojtěšské zázraky, často spojované s pramenem čisté vody
enigmaplus.cz
Svatovojtěšské zázraky, často spojované s pramenem čisté vody
V dějinách českých zemí je jen málo míst, která by v naší historii měla podobný význam jako Zelená Hora u Nepomuku, která své jméno dostala na základě svatovojtěšské legendy. Podle této pověsti se tot
Krkonoše slaví návrat losa evropského
21stoleti.cz
Krkonoše slaví návrat losa evropského
V české části Krkonoš byl spatřen unikát. Po desítkách let se totiž do tamějších končin navrátil los evropský. Podle mluvčího Správy Krkonošského národního parku (KRNAP) je však předčasné spekulovat o
Máte rádi lososa? Poradíme vám, jak ho správně namarinovat
panidomu.cz
Máte rádi lososa? Poradíme vám, jak ho správně namarinovat
Asi ano, protože poslední dobou je u nás nejoblíbenější rybou. Aby také ne. Jeho příprava je rychlá, má minimum kostí a dá se z něj připravit spousta dobrot. Ale začněme jednou švédskou specialitou. Asi už víte, kam míříme. Jmenuje se losos gravlax a určitě jste tuto úpravu už ochutnali. Gravlax, jinými slovy gravad lax, neboli
Albrecht z Valdštejna: Zachránce, nebo zrádce?
epochalnisvet.cz
Albrecht z Valdštejna: Zachránce, nebo zrádce?
Albrecht Václav Eusebius z Valdštejna (1583–1634) patří mezi nejkontroverznější postavy českých dějin. Tento cílevědomý muž celý život dychtí po moci a úspěšně vede války, přestože trpí dnou a pravděpodobně i syfilidou. Skutečně jeho kroky řídila zásadním způsobem astrologie? Valdštejn pochází sice ze starého, avšak nepříliš majetného rodu. Jeho rodina žije na tvrzi v Heřmanicích,
DS Automobiles odhaluje novou kolekci DS Antoine de Saint Exupéry
iluxus.cz
DS Automobiles odhaluje novou kolekci DS Antoine de Saint Exupéry
Stejně jako svět haute couture a jeho módní domy i DS Automobiles každoročně představuje své nové kolekce. Jedinečné nabídky jsou výrazem uznávaného know-how, které ztělesňuje hodnoty společnosti DS A
Pikantní hovězí s těstovinami
tisicereceptu.cz
Pikantní hovězí s těstovinami
Připomíná český guláš, ale nenechte se zmást. Guláš připomíná jen zdánlivě. Ingredience 300 g vysokého či nízkého roštence 1 větší cibule 150 ml rajčatového protlaku 2 čerstvé chilli papričky
Emoce, co přinášejí nemoce!
nejsemsama.cz
Emoce, co přinášejí nemoce!
Víte, že za vaše fyzické zdraví je odpovědný hlavně váš stav mysli? Prostřednicvím nemoci totiž volá s větší či menší naléhavostí vaše duše o pomoc. Evropou otřásala epidemie moru, když kněz na cestě za nemocnými potkal Smrt. „Kolik si tentokrát u nás vezmeš lidí?“ ptá se jí a Smrt odpoví, že tisíc. Pak se potkali za rok znovu a
Moderní rezidence u rovníku
rezidenceonline.cz
Moderní rezidence u rovníku
Rezidence vznikla v rovníkovém Ekvádoru. Betonová stavba rozvržená do tvaru písmene T působí přes svou masivní konstrukci příjemně svěžím, elegantním a odlehčeným dojmem. Tři podlaží, tři obytná kř
Josef II. chtěl sebrat lidem posvícení
historyplus.cz
Josef II. chtěl sebrat lidem posvícení
„Vezměte koště a alespoň zameťte, holoto líná,“ napomíná hospodyně zlobivé děti. V celé chalupě se smýčí ostošest. Mlýn na potoce na kraji vsi mele mouku dlouho do noci. Mlynář se svojí chasou sotva zamhouří oči, aby se na všechny dostalo.   Plno práce mají i v nedalekém pivovaru. V neděli se připravuje posvícení. Svatý František,
Zámek Ploskovice: Jak hraběnka zametala stopy
epochanacestach.cz
Zámek Ploskovice: Jak hraběnka zametala stopy
Výjimečná stavba, to je zámek Ploskovice. Založen byl na počátku 18. století hraběnkou Annou Marií Františkou Toskánskou, která osobně dohlížela na stavbu a po jejím dokončení spálila veškeré účty, aby se nikdo nedozvěděl, kolik luxusní sídlo vlastně stálo. Zámek se později stal i letním sídlem císaře Ferdinanda I. Zámek obklopuje osmihektarový park s vodní nádrží a
Zamilovanost s vůní exotiky
skutecnepribehy.cz
Zamilovanost s vůní exotiky
Když jsem byla malá, měli moji rodiče kamarádku, která se vdala za vlivného cizince. To se mi tehdy líbilo. Než jsem dospěla, padla železná opona a můj sen o vlivném cizinci se mohl v klidu rozplynout, už to nebylo třeba. Kdoví ale, jestli by mne to pořád drželo. Nicméně na cizince jsem narazila. Ne na plážového Casanovu v Egyptě.