Sovětský vůdce Josif Vissarionovič Stalin má svůj den proti svým současníkům trochu převrácený. Ožívá totiž hlavně večer, kdy do pozdních nočních hodin pořádá dýchánky s hromadou jídla a pití.
Spát chodí Josif Vissarionovič Stalin (1878‒1953) pozdě a probouzí se proto obvykle až kolem jedenácté hodiny dopoledne.
Dopřeje si lehkou snídani, o něco později k obědu křepelku, kachnu případně ryby a odpoledne potom stráví na zahradě svojí rezidence v Kuncevu, kde se mu nejlépe pracuje.
Delikatesy pro šlechtu
V pět hodin odpoledne odjíždí do Kremlu a tam pokračuje v úřadování. Večery často zasvětí bohatým hostinám, na které zve komunistickou elitu do Kunceva.
Speciality tam připravuje mimo jiné i Spiridon Putin (1879‒1965), dědeček současného ruského prezidenta Vladimíra Putina (⁎1952) a bývalý kuchař z hotelu Astoria v Petrohradu, který připravoval nejvybranější delikatesy ruské šlechtě.
Chutná u něj i Leninovi
Po 1. světové válce už Spiridon Putin ovšem vaří lahůdky revolucionářovi Vladimíru Iljiči Leninovi (1870‒1924) v jeho venkovském domě, po jeho smrti zůstane jako kuchař s jeho vdovou Naděždou Krupskou (1869‒1939) a pak přejde ke Stalinovi.