Domů     Martha Stewartová: Dělají opravdu Zoufalé manželky zoufalé věci?
Martha Stewartová: Dělají opravdu Zoufalé manželky zoufalé věci?
30.6.2024

Obdivují ji ženy i muži. Představuje dámu, která bravurně zvládá domácnost a kariéru snů, kde kraluje na mnoha polích. Martha Stewartová (*1941) je novinářkou, moderátorkou, kuchařkou i herečkou.

V Americe ji proslavila talkshow Martha, od které odrazila další cesty své kariéry. Sedla ke stroji a napsala několik knih o vaření, péči o domácnost, které se staly bestselery. Přitom nejde o žádnou puťku.

Když studovala, přivydělávala si jako modelka, a to rovnou pro věhlasnou značku Chanel. Založila také ženský časopis Martha Stewart Living. Založila úspěšnou společnost Martha Stewart Living Omnimedia. Jenže si uvařila i pěkný průšvih.

Jak se namlsala úspěchu, namočila se do finančního problému kolem farmaceutické firmy ImClone.

Sláva nepomůže

Stane se tak v roce 2004. Ženě, která pomůže Američanům objevit radosti rodinného života, by někdo měl pomoci vysekat se z podvodů s cennými papíry. Také by jí měl někdo vysvětlit, že se nemá křivě vypovídat. O co tehdy šlo?

O spekulativní prodej čtyř tisíc akcií farmaceutické společnosti, vyrábějící lék proti rakovině. Právě tohle všechno přinutí federální soud v New Yorku rozhodnout, že Martha si půjde sednout za mříže na pět měsíců.

Nepomůže jí, že má nejlepší právníky, dobročinná činnost, čistý trestní rejstřík a už vůbec ne popularita. Martha přišla o miliony dolarů, ze skandálu se ovšem oklepala a dál rozvíjela své impérium.

Je hudebnicí, pohybuje se na poli rapu, který je spíš doménou mužů. Většina umělců, kteří nebývají hodnými hochy, ve svých písních rapuje o drogách a zločinu.

Raperka, textařka, herečka a zakladatelka hudební společnosti Queen Bee Entertaiment Lil‘ Kim (*1974) nezůstává pozadu. Ostatně start do života ji vybaví zkušenostmi, o kterých může drsně rapovat.

Když je malá, rodiče se rozvedou a Kim žije s otcem, který ji ovšem vyhodí z domova. Dívka najde útočiště u sestřenice v neblaze proslulé čtvrti Queens. Ulice ji naučí mnohé, pozná ovšem lidi, díky nimž prorazí na poli hudebním.

Seskupení Junior M.A.F.I.A., jehož je Lil členkou, naznačuje, že od něj nemůžeme čekat soulové „cajdáky“.

Lil' Kim, známá také jako Queen Bee, je jednou z nejvýznamnějších a nejvlivnějších postav v historii ženského rapu. Její hudební kariéra a vliv na hip-hopovou scénu ji řadí mezi legendy žánru. Narodila se jako Kimberly Denise Jones v roce 1974 a vyrostla v Brooklynu, New York. Své dětství prožila v obtížných podmínkách, což ovlivnilo i její pozdější uměleckou tvorbu. Foto: Monique Tatum / CC BY-SA 2.0
Lil‘ Kim, známá také jako Queen Bee, je jednou z nejvýznamnějších a nejvlivnějších postav v historii ženského rapu. Její hudební kariéra a vliv na hip-hopovou scénu ji řadí mezi legendy žánru. Narodila se jako Kimberly Denise Jones v roce 1974 a vyrostla v Brooklynu, New York. Své dětství prožila v obtížných podmínkách, což ovlivnilo i její pozdější uměleckou tvorbu. Foto: Monique Tatum / CC BY-SA 2.0

Přítele jí zastřelí

Lil je úspěšná, její desky získávají ceny, boduje v hitparádách, oslovují ji i slavní umělci. V roce 1997 zažije ovšem krutou ránu. Tehdy je zastřelen The Notorious B.I.G. (1972–1997), který Lil výrazně pomohl na vrchol.

Raperka se osamostatní a pracuje na sólové kariéře. V roce 2005 zažije jeden z vrcholů kariéry. Vydává album The Naked Truth, které je kritikou přijato s nadšením.

Od prestižního magazínu The Source získá nejvyšší hodnocení, čímž se stává první raperkou, které se to povedlo. Vadou na kráse této etapy je skutečnost, že i přes tak kladné hodnocení se alba prodá pouze 400 000 kusů. Lil má vysvětlení.

Svede to na další výrazný moment ve svém životě, ne moc pozitivní. Pobyla si totiž za mřížemi.

Do vězení se dostala v červenci roku 2005, protože křivě vypovídala ohledně střelby před studiem Hot 97 už v roce 2001. Odsouzena byla na rok, ovšem pustili ji po 10 měsících s tříletou podmínkou.

Známe ji jako Chloe Sullivanovou ze seriálu Smallville. Americká herečka Allison Macková (*1982) je taková holka odvedle. Nemastná, neslaná, ovšem pracovitá, takže se dostane do seriálu Smallville jako postava předchůdkyně Lois Laneové.

Diváci si ji oblíbí, takže studio dá herečce více prostoru, dokonce jí nabídne režírování pár epizod. Nenápadná Allison má však ještě jednu zálibu, která je poněkud pikantnějšího rázu.

Allison Macková je americká herečka, která se proslavila svou rolí v populárním televizním seriálu
Allison Macková je americká herečka, která se proslavila svou rolí v populárním televizním seriálu „Smallville“. Narodila se v roce 1982 a od mládí projevovala talent a vášeň pro herectví. Její kariéra začala již v raném dětství, když se objevila v reklamách a televizních pořadech. Foto: greg2600 (Flickr user) – Wikimedia Commons / CC BY-SA 2.0

Perverzní hrátky

Tichá voda břehy mele? Nejspíš. 20. dubna roku 2018 se na Allison vrhne přímo komando z FBI a zatkne ji. Následně je obviněna z trestných činů kuplířství a spiknutí, za což jí hrozí dokonce doživotí! Fanoušci i kolegové jsou v šoku.

Vyšetřování a soudy se táhnou, v létě tohoto roku si Allison vyslechne ortel.

Soud ji posílá na tři roky do vězení za to, že sehrála významnou roli v sektě NXIVM. Její zakladatel Keith Raniere (*1960) je odsouzen rovnou ke 120 letům vězení za vydírání a zotročování žen, navíc ještě musí obětem zaplatit zhruba 40 milionů korun.

Jakou roli v sektě měla sama herečka? Podle vyšetřovatelů pod záminkou sebezdokonalovacích cvičení měla do sekty vábit nové členky, které věřily její dobré pověsti a statusu hvězdy Hollywoodu.

Místo rozvoje ale byly ženy nechány napospas sexuálním perverzím Raniera, který byl jediným mužem ve spolku. Veřejnost samozřejmě zajímalo, jestli byla Allison jen vábnička, nebo také musela projít procesem zotročení.

Podle vyšetřovatelů je druhá možnost správná, proto dostala relativně malý trest.

Její Lynette je v seriálu Zoufalé manželky představitelkou ideální ženy. Má víceméně vzorové manželství, děti, není dračice, nehledá povyražení. Proto ji mají divačky nejradši. Felicity Huffman (*1962) není jiná.

Svou hereckou kariéru započíná na divadelních prknech, má mnoho vedlejších rolí ve filmu a televizi, a i přesto si za roli v komedii Sports Night vyslouží nominaci na Zlatý glóbus.

Nejvíce ji proslaví právě role Lynette, za kterou získá cenu Primetime Emmy za vynikající hlavní ženský herecký výkon v komediálním seriálu a rovněž několik nominací na Zlatý glóbus. Felicitina kariéra stoupá a herečka se namlsá. Bohužel si myslí, že jí projde vše.

Felicity Huffmanová je americká herečka, která se proslavila svými významnými rolemi v televizi, filmech a divadle. Narodila se 9. prosince 1962 v Bedfordu ve státě New York. Od mládí projevovala nadání pro umění a po studiu dramatického umění na prestižní newyorské konzervatoři začala budovat svou hereckou kariéru. Maxamegalon2000 / CC BY-SA 3.0
Felicity Huffmanová je americká herečka, která se proslavila svými významnými rolemi v televizi, filmech a divadle. Narodila se 9. prosince 1962 v Bedfordu ve státě New York. Od mládí projevovala nadání pro umění a po studiu dramatického umění na prestižní newyorské konzervatoři začala budovat svou hereckou kariéru. Maxamegalon2000 / CC BY-SA 3.0

Podvod s testy

Vaz herečce zlomí, že chce pro své dítě to nejlepší. 12. března roku 2019 je totiž obviněna z podvádění na celonárodních přijímacích zkouškách. Herečka tehdy věnuje v přepočtu asi 375 000 korun na nadaci Key Worldwide Foundation.

Ve skutečnosti je to ale platba osobě, která předstírá, že je dcerou herečky, Sophií (*2000). Tato figurka za dcerku herečky udělá test SAT a získá skóre, které je ovšem o dost lepší než to, které Sophie měla v předběžném kvalifikačním testu.

Herečka tak je zatčena ve svém honosném kalifornském domě a obviněna ze spiknutí za účelem podvodu.

U soudu následně přiznává a 13. září téhož roku vyfasuje 14 dní za mřížemi, jeden rok s dozorem, 250 hodin veřejně prospěšných prací, a ještě musí zaplatit pokutu v přepočtu zhruba 800 000 korun.

Perličkou je, že z vězení měla odejít 27. října, ale protože to připadlo na víkend, pustili ji o dva dny dříve.

Proslavily ji seriály jako Plný dům či Kalifornské léto a zazářila i v ne moc úspěšné vzpomínce na teenagerský seriál z 90. let 90210: Nová generace. Lori Loughlinová (*1964) jako přes kopírák udělá chybu stejnou jako Felicity Huffmanová.

Také chce „podmáznout“ vysoké představitele univerzity. Jenže má dcerky hned dvě, tudíž od soudu odejde s vyšším trestem než Felicity.

Ani to nemuseli dělat

Stalo se to rovněž v roce 2019, jde o rozsáhlý skandál úplatkářství na univerzitách v Kalifornii. A protože jde o stát, kde se to jen hemží celebritami, není divu, že se do svodů vidiny snadnějšího studia pro děti zapletou i známé tváře.

Lori Loughlinová a její manžel, návrhář Mossimo Giannulli (*1963), vynaloží ze svého konta poněkud tučnější částku než Felicity Huffman, v přepočtu má jít rovnou o 11 milionů korun.

Není divu, že se páreček brání a obviňuje vyšetřovatele z falšování důkazů. Nakonec svoji vinu přiznají. Lori vyfasuje dva měsíce odnětí svobody, její muž dostane trest o tři měsíce vyšší. Skandál, týdny strávené za mřížemi a ztracené peníze.

To všechno vytrpíte pro milované dítě. A teď si představte, že jedna z dcer Lori jen řekne: „Na tu školu jsem ani nechtěla.“

FOTO: viz popisky, úvodní foto: David Shankbone / CC BY 3.0
Související články
Lifestyle
Tina Turner: Tomu se říká italské manželství
Ze svého boha byla úplně v transu. Anna Mae Bullock, jak zní její rodné jméno, není zrovna rozmazlovaná osudem. Její matka ji opouští, když zjistí, že nezvládá své milence a k nim hned dvě dcery najednou, a nechá ji na výchovu své matce. I proto Anna nesní o tom, že jednou bude vyprodávat celé stadiony. Láká ji […]
Lifestyle
Venus Williamsová je asi lepší tenistka, než řidička. Kdo může za smrt seniora?
Americká Florida se pyšní krásnou přírodou, luxusními resorty a jedinečnou atmosférou. Tatáž mince má ale i svou odvrácenou stranu. Florida se totiž „pyšní“ zhruba 3000 mrtvých na silnici za rok! A k tomuto číslu bohužel přispěje i jedna z nejlepších tenistek světa, Venus Williamsová. Semafory nejsou zárukou bezpečí Na vině tentokrát nejsou rozdílné strany řízení, […]
Lifestyle
Lindsay Lohan: Nejvíc si je třeba užít před „dvacítkou“
Jako dvanáctiletá pihatá dívenka exceluje v dvojroli ve filmu Past na rodiče, jež se stane oblíbenou rodinnou komedií na několik dalších desítek let. (Nejen) Američané si ztřeštěnou průšvihářku ihned zamilují a mnozí z nich ani netuší, že s filmem má co do činění už ve svých třech letech! Skutečná sláva pro Lindsay Lohanovou přichází až […]
Lifestyle
Výlet do Irska ukončí smrtelná nehoda
Píše se rok 1987 a slavný americký herec Matthew Broderick tráví prázdniny se svou tehdejší přítelkyní, rovněž herečkou, Jennifer Greyovou (*1960) v Severním Irsku. Tam dojde k tragédii, která překvapivě nekončí usvědčením viníka ze způsobení nehody s následkem smrti… Zůstane jen silné pobouření přátel a rodiny mrtvých. Ale nepředbíhejme. Dovolená se pro herecký pár vyvíjí […]
reklama
svět zločinu
Charles Sobhraj: Sériový vrah, který se z kriminálníka stal celebritou
Nápadný míšenec, protloukající se ulicemi Paříže, bojující se svými vnitřními démony a pocity méněcennosti. To je jeden z obrazů sériového zabijáka Charlese Sobhraje, jenž se tolik neukazuje. Na odiv se naopak dává portrét charismatického, neochvějného muže, který se dokáže vypracovat z ničeho. Muže nosícího drahé obleky, majícího nádhernou reprezentativní partnerkou a konexe, jež mu mají […]
Co nám hrozí v elektronickém světě?
Na internetu hrajeme hry, nakupujeme, sledujeme i sdílíme videa, filmy, čteme knihy. Je ale důvod mít se na pozoru, hlavně v dnešní složité a hektické době, neboť nevíme, jaké nebezpečí na nás může číhat. Hrozby se rozhodně nevyplatí podceňovat. Kromě sexuálních predátorů jsou tu hackeři a nejrůznější podvodníci, co by se rádi dostali k našim […]
Jack Unterweger: Polepšený hříšník s rukama od krve
Je mnoho způsobů, jak se stát slavným. Můžete dokázat něco velkého, nebo také něco opravdu velkého spáchat. Rakušan Jack Unterweger byl jednoznačně ten druhý případ. Obdivovanou celebritou se ale přesto stal. Životní příběh Johanna Unterwegera se začíná odvíjet 16. srpna 1950 ve štýrském Judenburgu a výchozí podmínky ho tak trochu odsuzují do role věčného outsidera. […]
Dustin Hoffman: Osmdesátník nařčen ze svlékání žen bojuje o očištění
Herecká legenda Dustin Hoffman se v roce 2017 ocitl pod palbou obvinění ze sexuálního obtěžování, která se datují do 80. let. Navzdory několika svědectvím, včetně výpovědí herečky Kathryn Rossetterové a Meryl Streepové, Hoffman trvá na své nevině a omlouvá se za jakékoli nechtěné chování. Jeho šance na očištění jsou poměrně značné, jelikož k žádné skutečné […]
věda a technika
Pravda, nebo mýtus: Využívá člověk jen 10 % svého mozku?
Podle některých jde o slova Alberta Einsteina, podle jiných poprvé zazněla v předmluvě Carnegiovy knihy Jak získávat přátele a působit na lidi (1936). Tvrzení, že člověk využívá jen 10 % kapacity svého mozku se takřka 100 let opakovaně objevuje v novinových článcích i filmech a podle 10 let starého průzkumu tomuto mýtu dokonce věří dvě třetiny Američanů […]
Dokonalé starověké operace: Trepanace lebky i amputace
Starověké chirurgické postupy si nezadají s těmi dnešními. Jak je lidé s tak primitivními nástroji vůbec dokázali provádět? V roce 2014 byla v místech někdejšího římského města Bathonea objevena lebka s vyvrtanou dírou. „Otvor v lebce této osoby, které bylo něco málo přes třicet let, byl vyřezán zdravotníky na stejné úrovni, jako u dnešních mozkových […]
Zachraňte svá záda! Proč nejčastěji bolí?
Bolesti zad patří mezi nejrozšířenější civilizační choroby, které trápí hlavně obyvatele vyspělých zemí. Během života potrápí bolavá záda zhruba 80 % lidí, asi u 10 % z nich přejdou bolesti do chronického stadia. Postihují zejména oblast krční, hrudní nebo bederní páteře. Jak se bránit?  Páteř tvoří důležitou oporu lidského těla, drží hlavu i celý trup a […]
Nástrahy procházky českými luhy a háji: Zabije vás jedovatý kousanec?
Víte, co u nás potkáte v přírodě jedovatého? Samozřejmě, zmije. A víte, že zmije není jediný jedovatý had, který v České republice volně žije? A už jste se u nás setkali s invazivním jedovatým pavoukem? A to ještě nepřišla ani řeč na velké májky.   Druhý český jedovatý had! Užovka podplamatá V polštině se říká […]
Nenechte si ujít další zajímavé články
Zámek Slatiňany: Zámek v kraji zasvěceném koním
epochanacestach.cz
Zámek Slatiňany: Zámek v kraji zasvěceném koním
Česká republika má několik míst, která se proslavila chovem koní. Naší specialitou je především starokladrubský kůň, a právě mnoho jeho zástupců našlo svůj domov ve Slatiňanech, v těsné blízkosti významného a hojně navštěvovaného zámku. Od chvíle, kdy na sklonku 13. století vznikla osada zvaná Slatiňany, se zdejší obec stále rozrůstala. Některý z potomků prvního doloženého majitele panství
Zelné „steaky“
nejsemsama.cz
Zelné „steaky“
Grilovat se dá i obyčejné zelí. Vyzkoušejte to a budete velmi mile překvapeni! Potřebujete: ✿ 1 hlávku raného zelí ✿ 9 lžic olivového oleje ✿ sůl, pepř ✿ 2 lžíce vinného bílého octa ✿ 1 lžičku dijonské hořčice ✿ javorový sirup ✿ 1 svazek pažitky ✿ směs semínek – slunečnice, dýně, len apod. 1. Pažitku nasekejte nadrobno. Zelí rozkrojte na silnější plátky tak, aby
Zatoužila Holanová opět po Šípovi?
nasehvezdy.cz
Zatoužila Holanová opět po Šípovi?
Kdyby se vyhlašoval nejbouřlivější rozvod v dějinách showbyznysu, své čestné místo by tam měli zpěvačka Marcela Holanová (73) s moderátorem Všechnopárty Karlem Šípem (79). Bavič ji opustil náhle po
Masové koule s kopřivami
tisicereceptu.cz
Masové koule s kopřivami
Suroviny 800 g mletého masa (vepřové + hovězí) 1 vejce 1 cibule 2 stroužky česneku 2 plátky toustového chleba 3 lžíce mléka 1 hrnek mladých kopřiv sůl pepř 2 lžíce olivového oleje Postu
Na Střeleckém ostrově se zvolila nová Miss Tourism World Czech Republic 2024
iluxus.cz
Na Střeleckém ostrově se zvolila nová Miss Tourism World Czech Republic 2024
Ve čtvrtek 27. června 2024 proběhla očekávaná akce roku módního průmyslu – několik módních přehlídek spojených s finále soutěže Miss Tourism World 2024. Tato prestižní událost se uskutečnila v nádhern
Víc než jen padesát odstínů antracitu
rezidenceonline.cz
Víc než jen padesát odstínů antracitu
Nad červenými střechami Vídně se nachází exkluzivní dvoupodlažní penthouse s obytnou plochou přes pět set čtverečních metrů a výhledem na Dunaj i majestátní Kahlenberg. Luxusní apartmá zhodnocuje komfortní střešní zahrada s whirlpoolem a venkovní kuchyní. Exkluzivní realizace vznikla na základě návrhu studia Destilat, jež se specializuje na interiérový a nábytkový design. Unikátní vzhled interiéru je
Magická tajemství katů: Ostrá sekera není všechno
enigmaplus.cz
Magická tajemství katů: Ostrá sekera není všechno
Středověcí kati si uvědomovali, že často popravují úplně nevinné. Jejich největší noční můrou tedy bylo, že se jim jednou přijdou pomstít ze záhrobí.   [gallery ids="142451,142452,142453"]
Buckingham & Anna Rakouská: Diplomat se jí vetřel do ložnice
historyplus.cz
Buckingham & Anna Rakouská: Diplomat se jí vetřel do ložnice
Když se v květnu 1625 na pařížském královském dvoře objeví vyslanec anglického krále George Villiers, vévoda z Buckinghamu, vyvolá nemalé pozdvižení. Točí se kolem něj řada urozených žen, ale mladý šlechtic se ke všem chová velmi rezervovaně, až na jednu – půvabnou královnu Annu Rakouskou. V tomto případě si však zahrává s ohněm… Ozve se
Macallan & Bentley: Unikátní whisky ve futuristickém hávu
epochalnisvet.cz
Macallan & Bentley: Unikátní whisky ve futuristickém hávu
Macallan se spojil s britskou luxusní automobilkou Bentley a společně dali vzniknout limitované single malt whisky s názvem The Horizon v hodnotě 50 000 dolarů. Vznikla na oslavu 200. výročí slavné palírny a stala se zároveň první horizontální single malt whisky na světě.   První zprávy o chystané spolupráci destilerie Macallan se slavnou automobilkou Bentley
Nejí zeleninku? Tohle si dá!
panidomu.cz
Nejí zeleninku? Tohle si dá!
Nechuť k zelenině je dědičná a prochází generacemi. Proto nemá cenu ji vnucovat dětem, když zeleninu okázale odmítá tatínek i dědeček. Není to bez následků, na zdraví národa je malý podíl zeleniny na jídelníčku znát, takže se držíme celosvětově na špičce ve výskytu rakoviny tlustého střeva. Neslavné je to i s naším cholesterolem a špatné
Mít nízké sebevědomí se mi těžce vymstilo
skutecnepribehy.cz
Mít nízké sebevědomí se mi těžce vymstilo
Vdávala jsem se za cizince z velké lásky. Byl tak pozorný! Doslova mě na rukou nosil! Něco takového jsem u českých kluků nezažila. Moje rodina mi tu svatbu rozmlouvala. Jiná kultura, to nebude dělat dobrotu! Já měla ale svou hlavu. Dnes přiznávám, že jsem trpěla jako mladá holka velmi nízkým sebevědomím, i když jsem byla hezká a kluci se
Vědci vyvinuli strategii, jak určit, zda bude nanoterapie účinná pro pacienta
21stoleti.cz
Vědci vyvinuli strategii, jak určit, zda bude nanoterapie účinná pro pacienta
Vědecká komunita i farmaceutické společnosti upírají velkou pozornost k vývoji nanoléčiv jako nedílné součásti moderních terapeutických metod. Pomoci by mohla zejména jako cílená léčba u nádorových on